Kategori: Sukan Asia 2010

 • Malaysia Tewas Dengan Iran – Pulang Dari Sukan Asia

  Malaysia Tewas Dengan Iran – Pulang Dari Sukan Asia

  Pasukan bola sepak negara terpaksa pulang daripada Sukan Asia di Guongzhou setelah mereka tewas di peringkat kedua perlawanan. Malaysia terpilih memasuki ke peringkat kedua perlawanan bolasepak setelah muncul sebagai antara 16 pasukan terbaik, dan bertemu dengan pasukan Iran pada peringkat kedua. Malaysia tewas dengan jaringan 1-3 dengan Iran.

 • China dan Malaysia Bersaing Untuk Tempat Kedua Dalam Kumpulan A

  China dan Malaysia Bersaing Untuk Tempat Kedua Dalam Kumpulan A

  Kini, berlangsungnya perlawanan atara Malaysia dan China di Sukan Asia, iaitu salah satu perlawanan yang sedang dinanti-nantikan, dimana kedua-dua pasukan, iaitu China dan Malaysia berada pada tangga kedua kumpulan dengan mata penuh sebanyak 3. Jadi, kemenangan dan kekalahan pada perlawanan hari ini akan memberikan kesan yang ketara, memandangkan ianya akan menentukan siapakah yang akan layak…

 • Sukan Asia: Malaysia Tewas Pada Jepun 2-0

  Sukan Asia: Malaysia Tewas Pada Jepun 2-0

  Seperti yang dinantikan, telah pun tamatnya permainan antara Malaysia dan Jepun pada perlawanan Group A di Sukan Asia, yang mana memperlihatkan Malaysia tewas pada Jepun dengan jaringan 2-0. Walaupun pada mulanya Malaysia memegang posisi bola pada kadar 51%, akhirnya melalui analisa keseluruhan permainan, Malaysia hanya memengang posisi bola sebanyak 42% berbanding Jepun sebanyak 58%.

 • Sukan Asia: Malaysia Menewaskan Krygyzstan 2-1

  Sukan Asia: Malaysia Menewaskan Krygyzstan 2-1

  Mungkin semua sudah sedia maklum dengan Asian Games yang sedang berlangsung di China. Menariknya, hari ini, skuad pemain bola sepak Malaysia hari ini berjaya mendapat mata penuh sebanyak tiga mata, apabila berjaya menewaskan pasukan Krygyzstan dengan jaringan sebanyak 2 berbalas 1 pada perlawanan pembukaan Pasukan A.