Tony Fernandes Beri Bayangan Akan Bertanding Jawatan Tertinggi FAM

tony_fernandez

Ketua Pegawai Eksekutif Air Asia Group Tan Sri Tony Fernandes mungkin telah menyatakan secara terbuka keinginannya untuk menjawat jawatan tertinggi Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) selepas mengakui dia sangat komited dengan bolasepak Malaysia.

“Tanpa ragu-ragu, saya akan terlibat dengan bolasepak. Saya telah melihat bolasepak Malaysia sejak berumur lima tahun di Pestabola Merdeka. Dan jika saya boleh membantu, pasti saya akan bantu.

“Ianya terpulang kepada persatuan berkenaan (FAM) mengenai bagaimana mereka mahu saya tolong,” katanya kepada wartawan dalam majlis penghargaan oleh Air Asia kepada semua pemenang pingat kontinjen Asean di Sukan Paralimpik Rio de Janeiro di Brazil, bulan lalu,

Tony berkata dia merupakan peminat bolasepak tegar dan akan menggunakan pengalamannya bersama kelab Liga Perdana Inggeris Queens Park Rangers untuk membangunkan bolasepak Malaysia.

“Saya cintakan bolasepak…ianya sudah lama dan mari kita lihat jika mereka mahukan saya dan lihat jika saya boleh membantu..Ianya tidak semestinya (dengan menjadi) Presiden FAM.

“Ada banyak jawatan lain, tetapi jika saya diminta membantu bolasepak Malaysia, saya akan bantu,” tambah beliau.

Jawatan tertinggi FAM akan dikosongkan oleh Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah selepas beliau tidak akan mempertahan jawatan berkenaan di pemilihan FAM yang dijangka berlangsung pertengahan tahun depan.

Last Updated on Oktober 14, 2016 by menj


Posted

in

,

by

Comments

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *